Jörgen

Mijn naam is Jörgen van Beem, woonachtig in Zuid-Limburg en naast mijn reguliere commerciële baan heb ik een grote passie voor fotografie en de natuur ontwikkeld.

In 2000 kwam ik voor het eerst in aanraking met fotografie, toen nog in het analoge tijdperk. In 2006 zette ik mijn eerste stappen in de wereld van digitale fotografie en die heeft me sindsdien niet meer losgelaten. In de jaren erna heb ik mijzelf steeds verder ontwikkeld en vooral ook uitgedaagd. En dit doe ik nog steeds. Er is immers nog zoveel te leren.

Tijdens het fotograferen verkeer ik in een andere wereld. Een wereld met een andere focus, een streven naar perfectie en die draait om het volgen en vastleggen van het licht. Het is een wereld waarin ik tot rust kom en waarin ik volledig opga.

Ik richt mij voornamelijk op landschaps- en natuurfotografie en het zou mijn droom zijn om dit full-time te mogen doen. Zover is het nu nog niet al ben ik wel bijna dagelijks bezig met fotografie. Photography Limburg is voor mij dé manier om mijn kennis en passie voor fotografie, de natuur, landschappen en Zuid-Limburg over te brengen op anderen. 

Photography Limburg

Met mijn fotografie wil ik de wereld om mij heen, en Zuid-Limburg in het bijzonder vastleggen op een pure en eerlijke manier: de wereld zoals ik haar zie en ervaar.

Ook probeer ik in mijn foto’s te verrassen en te verwonderen door het gebruik van andere standpunten en composities, maar vooral ook door gebruik te maken van het aanwezige licht.

Er bestaan veel regels, richtlijnen, do’s en don’ts om een zogenaamd goede foto te maken. Goed om kennis van te nemen, maar fotografie gaat vooral om inbeelding, verbeelding en creativiteit. Daag jezelf uit om van die regels af te wijken. Voor mij is een foto een persoonlijke boodschap, een manier waarop ik iemand in mijn ervaring kan meenemen. Als dat enigszins lukt, is mijn foto geslaagd.

Naast fotoshoots, eventfotografie, fotoreportages, fotosafari's en fototours verzorgt Photography Limburg ook (groeps- en individuele) fotografieworkshops voor beginners en gevorderden. Mijn tours en workshops zijn ontspannen en hebben een zeer praktische insteek en richten zich volledig op de deelnemer. Het fotograferen staat centraal, daar halen we immers het meeste plezier uit! 

Wil je meer informatie over het aanbod van Photography Limburg? Bekijk dan deze sfeerimpressie en neem een kijkje bij mijn workshops fotografie en mijn fotosafari's