• Workshop | Herfstfotografie in Limburg

Groepsworkshop | Herfstfotografie in Limburg

De herfst

Voor veel fotografen is de herfst het mooiste seizoen om te fotograferen. De warme kleuren, het mooie licht, de fraaie zonsopkomsten en zonsondergangen, mistige ochtenden, maar bovenal de geweldige kleurenpracht in het landschap. Het heuvellandschap in Zuid-Limburg ziet er in de herfst dan ook heel anders uit dan in de andere 3 seizoenen. In deze workshop leren we goed te kijken naar de mooie vormen en kleuren in het landschap. We besteden veel aandacht aan composities en het gebruik van het natuurlijke licht. De glooiende heuvels, vakwerkhuizen, kastelen en vele hellingbossen bieden ons veel mogelijkheden om te fotograferen. 

Wat gaan we doen?

In deze workshop herfstfotografie besteden we veel aandacht aan het bewust kijken naar elementen in en van de omgeving. We zoomen letterlijk in op de details, maar hebben ook oog voor het mooie lijnenspel in het landschap. We wandelen in een rustig tempo ca. 3-5km over heuvelachtige paden, waardoor we veel verschillende landschapselementen kunnen vastleggen. De groepsgrootte is maximaal 8 personen, waardoor iedereen voldoende aandacht krijgt en ruimte heeft om vragen te stellen. Uiteraard krijg je allerlei tips en adviezen om de herfst zo mooi mogelijk vast te leggen, maar waar je ook later nog veel profijt van zult hebben. Denk bijvoorbeeld aan compositie, perspectief, filtergebruik, creatief gebruik van scherptediepte en de belichtingsdriehoek, etc. 

Lekker praktisch

Deze workshop heeft een praktische insteek en is geschikt voor fotografen van alle niveaus. Tijdens de workshop is er voldoende ruimte om iedereen aandacht te geven en om in te zoomen op ieders individuele behoefte. Enige basiskennis over sluitertijd, diafragma en isowaardes is echter wel aan te raden (niet vereist) en je weet de belangrijkste instellingen op je camera te vinden. We beginnen met een kort voorstelrondje, gevolgd door een stukje theorie "in het veld", met vooral veel voorbeelden. Er is veel ruimte voor vragen en door de kleine groepsgrootte krijgt elke deelnemer ook voldoende aandacht om te werken aan jouw eigen ontwikkeling. Ondanks dat het een workshop is voor de fotograaf met iets meer ervaring, is er uiteraard ook tijd om te kijken naar de juiste instellingen op jouw eigen camera. 
Leren van en met elkaar staat voorop. Plezier en (duurzaam) genieten van het moment en de mooie omgeving zijn echter ook erg belangrijk. Van fotograferen worden we blij en samen fotograferen levert vaak veel inspiratie op. 

Voor wie?

Deze fotoworkshop is bedoeld voor iedereen met een camera met een M-stand (manueel). Dit kan zowel een spiegelreflexcamera, alsook een systeemcamera zijn. Het model is niet relevant. De M-stand geeft je de volledige controle over de sluitertijd, het diafragma en de ISO-waarde. Je bent bekend met de basisbegrippen en technieken in de fotografie (belichtingsdriehoek, scherptediepte, scherpstellen) en weet die ook op jouw eigen camera in te stellen. Je wilt anders leren kijken naar interessante foto-onderwerpen in de herfst en staat open om nieuwe dingen uit te proberen. Je hebt een goede basisconditie en bent niet bang om je kleding vies te maken om een mooi plaatje te schieten.

Aanmelden, tijden, kosten en locatie

 • Aanmelden kan door het sturen van een mailtje met je gegevens.

 • Kosten workshop: € 120 p.p. incl. BTW 

 • De workshop gaat door bij min. 2 deelnemers.

 • Max. aantal deelnemers is 6

 • De workshop duurt ca. 4 uur, met een start in de ochtend (voor 9:00)

 • Precieze tijden en locatie (Zuid-Limburg) volgen na boeking

 • Bij annulering door ziekte of bij extreem slecht weer zoeken we een alternatieve datum

 • Na boeking ontvang je een factuur. Na betaling kun je deelname als bevestigd beschouwen.


Liever een individuele workshop? Dat kan ook, klik in dat geval even hier

Wat heb je nodig voor deze fotografie workshop?

 • Een spiegelreflex-, of systeemcamera (zolang je iso, diafragma en sluitertijd maar handmatig kunt instellen)

 • Opgeladen accu’s, evt. extra geheugenkaartje.

 • Gemakkelijke kleding (die vies mag worden!)

 • Indien in je bezit: een statief en evt. filters (polarisatie, grijsverloop)

 • Iets te eten/drinken voor jezelf

 • Pen & papier, indien je graag dingen noteert 

 

Bel of mail gerust voor meer informatie! 

Klik hier voor de eerstvolgende workshop