• Fotosafari

    Land van Kalk

Het Land van Kalk 


Heb je nog nooit gehoord van het Land van Kalk?

Land van Kalk is het plateau van Kunradersteen in Zuid-Limburg dat grofweg loopt van Aken (D.) via Simpelveld en Bocholtz tot Voerendaal, Wijlre, Eys en het buitengebied van Heerlen.

De geelgrijze Kunradersteen lijkt een beetje op mergel, maar is een veel harder soort kalksteen. Het is is een rijke voedingsbodem voor bijvoorbeeld fruitbomen en wijngaarden. Die vind je dan ook in overvloed in dit gebied. Daarnaast is het een duurzaam en natuurlijk bouwproduct dat al door de Romeinen werd toegepast en nu nog overal in het gebied terug te vinden is in traditionele én in moderne gebouwen. 

Naast de vele prachtige uitzichten is deze Limburgse regio bekend vanwege de Romeinse invloeden, de Miljoenenlijn (Limburgse stoomtrein) die er doorheen loopt en vanwege de vele wijngaarden die het gebied rijk is. Ontwijk de drukte van de andere, veel bekendere locaties in het Limburgse Heuvelland en geniet van de stilte, rust en een prachtig onontdekt heuvellandschap.

Een aantal mooie redenen om dit nog relatief onbekende, maar prachtige stukje van het Limburgse heuvelland te ontdekken! 

Fotosafari 

En hoe kun je dat beter doen dan met iemand die de regio op zijn duimpje kent en je mee kan nemen naar de mooiste plekjes!
Tijdens een fotosafari bezoek je een aantal fotogenieke locaties, waar je ruim de tijd krijgt om deze te fotograferen. Je krijgt tips om de beste foto's te maken en je komt op plekjes waar niet iedereen komt. Afhankelijk van de dag en de gekozen locaties, kunnen we ervoor zorgen dat je er bent op het mooiste moment van de dag, met het juiste natuurlijke licht. 


Fotosafari - Land van Kalk

  • Duur:          3-4 uur
  • Type tour:   Groepen & individueel *
  • Datum/tijd:  In overleg
  • Vervoer:      E-scooter/ te voet **
  • Kosten:       Vanaf € 175,- p.p. incl. BTW ***
                        Afhankelijk van groepsgrootte en vervoermiddel. 


*    Individuele tours zijn altijd mogelijk, op aanvraag. Dit betreft 1:1 of 1:"bubbel" begeleide tours.
     Groepstours zijn afhankelijk van RIVM COVID19 maatregelen 
**  Een fotosafari te voet biedt een totaal andere ervaring dan een fotosafari per e-scooter.
     Daarnaast is verschilt de range (het aantal locaties) die we tijdens een fotosafari kunnen bezoeken.
     Voor het gebruik van een e-scooter geldt een kleine toeslag.
*** Prijs is afhankelijk van de groepsgrootte, het gekozen vervoermiddel en evt. het aantal personen per vervoermiddel.