• Fotosafari | Land van Kalk

  Zaterdag 10 september: Fotowandeling "vroege vogels"
  Reserveer nu
 • Fotosafari | Land van Kalk

  Zaterdag 10 september : Op pad in het prachtige Land van Kalk
  Reserveer nu

Het Land van Kalk 


Heb je nog nooit gehoord van het Land van Kalk?

Land van Kalk is het plateau van Kunradersteen in Zuid-Limburg dat grofweg loopt van Aken (D.) via Simpelveld en Bocholtz tot Voerendaal, Wijlre, Eys en het buitengebied van Heerlen.

De geelgrijze Kunradersteen lijkt een beetje op mergel, maar is een veel harder soort kalksteen. Het is is een rijke voedingsbodem voor bijvoorbeeld fruitbomen en wijngaarden. Die vind je dan ook in overvloed in dit gebied. Daarnaast is het een duurzaam en natuurlijk bouwproduct dat al door de Romeinen werd toegepast en nu nog overal in het gebied terug te vinden is in traditionele én in moderne gebouwen. 

Naast de vele prachtige uitzichten is deze Limburgse regio bekend vanwege de Romeinse invloeden, de Miljoenenlijn (Limburgse stoomtrein) die er doorheen loopt en vanwege de vele wijngaarden die het gebied rijk is. Ontwijk de drukte van de andere, veel bekendere locaties in het Limburgse Heuvelland en geniet van de stilte, rust en een prachtig onontdekt heuvellandschap.

Een aantal mooie redenen om dit nog relatief onbekende, maar prachtige stukje van het Limburgse heuvelland te ontdekken! 

Fotosafari 

En hoe kun je dat beter doen dan met iemand die de regio op zijn duimpje kent en je mee kan nemen naar de mooiste plekjes!
Tijdens een fotosafari bezoek je een aantal fotogenieke locaties, waar je ruim de tijd krijgt om deze te fotograferen. Je krijgt tips om de beste foto's te maken en je komt op plekjes waar niet iedereen komt. Afhankelijk van de dag en de gekozen locaties, kunnen we ervoor zorgen dat je er bent op het mooiste moment van de dag, met het juiste natuurlijke licht. 


Fotosafari 

Deze fotosafari in het prachtige, nog relatief onbekende Land van Kalk kent 2 uitvoeringen:

Te voet

Je ontmoet de gids/fotograaf op een locatie die goed bereikbaar is met OV en auto. Vanaf deze locatie wandelen we in een rustig tempo door een prachtig gebied met de kenmerkende heuvels, hollewegen, heggetjes en mooie uitzichten. Hier maken we ongetwijfeld veel stops en nemen we ruim de tijd om foto's te maken van alles wat we zien en tegenkomen. Uiteraard krijg je van de fotograaf allerlei tips, om met mooie foto's thuis te komen. Omdat we wandelen in het Zuid-Limburgse heuvelland kunnen we niet voorkomen dat we soms bergop en bergaf moeten lopen. Een topconditie is niet vereist, maar een redelijke wandelconditie is wel wenselijk. Naar verwachting wandelen we tussen de 6-10km. 

Per E-scooter

Op een centraal gelegen locatie in Zuid-Limburg ontmoeten we elkaar en stappen we op de gereedstaande e-scooters. Na een korte uitleg merk je dat het rijden op deze e-scooters heel snel went. Je rijdt door een prachtig landschap waar we veel mogelijkheden hebben om te stoppen voor het maken van foto's. Het grote verschil met de safari's te voet is uiteraard het grotere bereik. Daarnaast komen we op locaties waar je te voet of met de auto niet zo snel zou komen. En die locaties staan doorgaans niet in de bekende wandelgidsen. 
Je kunt met 1 of 2 personen op een e-scooter. Daarnaast is het goed te weten dat de opbergcapaciteit minimaal is en dat je je spullen meeneemt in een rugzak. De af te leggen afstand kan variëren van 15-40km, afhankelijk van het aantal en de lengte van de stops. 


Aanmelden, tijden, kosten en locatie

 • Aanmelden kan door het sturen van een mailtje met je gegevens.

 • Kosten van deze fotosafari zijn afhankelijk van het vervoermiddel (zie agenda):
  Te voet:     € 60 p.p. incl. BTW 
  E-scooter: € 135 p.p. incl. BTW (gedeelde scooter) // € 150 p.p. incl. BTW (eigen scooter)
   

 • Alle fotosafari's gaan door bij min. 2 deelnemers.

 • Max. aantal deelnemers is afhankelijk van het vervoermiddel (zie agenda):
  Te voet:     6 personen
  E-scooter: max. 6 scooters

  De fototour duurt ca. 3 uur, met een start in de ochtend of namiddag (zie agenda)

 • Precieze locatie (Zuid-Limburg) volgt na boeking

 • Bij annulering door ziekte of bij extreem slecht weer zoeken we een alternatieve datum

 • Na boeking ontvang je een factuur. Na betaling kun je deelname als bevestigd beschouwen.


Liever een individuele fotosafari? Dat kan ook, klik in dat geval even hier
 

Wat heb je nodig voor deze fotosafari in Zuid-Limburg/ Land van Kalk?

 • Een camera (spiegelreflex, systeemcamera, compactcamera, smartphone) + accesoires (accu, geheugenkaartje, etc.)

 • Gemakkelijke kleding en schoenen waar je ook goed mee kunt lopen

 • Iets te eten/drinken voor jezelf

   

Bel of mail gerust voor meer informatie.

Klik hier voor de eerstvolgende safari in Zuid-Limburg